Bijna vol (2)


Het gaat nu eens niet om de vraag of een glas half vol of half leeg is, maar om workshops die al bijna helemaal vol zitten. Voor vier van de in ons vorige bericht gemelde workshops is dat nu echt het geval. Daarom ook nog even aandacht voor de vijf workshops waar nog wat meer ruimte is (al zijn die ook al meer dan half vol ….).

Dat zijn:

  • De workshop “Bewerken van datasets met OpenRefine” door Erwin Verbruggen. Je leert met deze open source software om datasets op te schonen, te manipuleren, te transformeren en te koppelen aan externe kennisbanken zoals bijvoorbeeld Wikidata. [Nog 4 plaatsen]
  • De workshop “Slimmer zoeken met Delpher” door Ewoud Sanders. Met ruim 100 miljoen gedigitali­seerde pagina’s uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften is Delpher.nl een ware goudmijn. In deze workshop leert Ewoud Sanders je hoe je het meeste uit Delpher kunt halen. [Nog 4 plaatsen]
  • De workshop “Open (source) infrastructuur voor de wetenschap” door Jeroen Bosman en Bianca Kramer. Bij veel organisaties groeit de aandacht voor open infrastructuur voor onderwijs en onderzoek. In deze workshop kijken we naar al bestaande infrastructuur en hoe daarop over te stappen. [Nog 5 plaatsen]
  • De workshop “Zo word je factchecker” door Alexander Pleijter. Hierin gaat het over de diverse kanten van het factchecken: hoe controleer je of nieuws klopt? Welke tools gebruik je daarbij? Aan de hand van opdrachten krijg je een kijkje in de keuken van de factchecker.
    [De ochtendsessie is al vol; in de middag nog 6 plaatsen]
  • De workshop “Geolocation zoals Bellingcat dat doet” door Annique Mossou. Welke tools of websites kun je het beste gebruiken om er achter te komen waar een foto of video precies gemaakt is? Annique zet je aan het werk met die tools en toe te passen methoden. [De middagsessie is al vol; in de ochtend nog 7 plaatsen]

Geïnteresseerd om één van deze onderwerpen in je werk te gaan toepassen? Meld je dan aan voordat deze workshops ook volgeboekt zijn.
 
aanmelden

One thought on “Bijna vol (2)

  1. Pingback: Patronen | vogin-ip-lezing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.