Bijna vol


Nu een aantal van de VOGIN-IP workshops al is volgeboekt, leek het ons goed even te laten weten voor welke je intussen haast moet maken, omdat ze “bijna vol” zijn.

Op volgorde van het aantal nog beschikbare plaatsen [laatst bijgewerkt 20/2] gaat het om:

  • De workshop “Hoe kom ik nu aan de full-text” door Guus van den Brekel & Robin Ottjes. Je leert daarin over de vele verschillende manieren die er zijn om aan de volledige (digitale) tekst van weten­schappelijke publicaties te komen, ook als ze achter betaalmuren opgesloten zijn. [Nog 1 plaats]
  • De workshop “Grote hoeveelheden tekst analyseren als data” door Max Kemman. Je maakt kennis met tools die het mogelijk maken grote hoeveelheden tekstuele informatie te analyseren en daar gestructureerd gegevens aan te ontlenen. Je kan met eigen materiaal werken of met wat Max voor je klaar zet. [Nog 2 plaatsen]
  • De workshop “Werken met het termennetwerk” door Bob Coret & Shannon van Muijden. Leer hoe je rommelige thesauri kunt opschonen met behulp van het termennetwerk en ze computer-leesbaar kunt maken, geautomatiseerd met OpenRefine en good-old Excel. [Nog 2 plaatsen]
  • De workshop “Bibliometrische visualisaties voor het bijhouden van wetenschappelijke literatuur” door Nees Jan van Eck. Introductie in het gebruik van VOSviewer. Deelnemers worden begeleid in het maken van visualisaties van een onderzoeksveld naar keuze, op basis van een zelfgekozen databron. [Nog 2 plaatsen]
  • De workshop “Bewerken van datasets met OpenRefine” door Erwin Verbruggen. Je leert met deze open source software om datasets op te schonen, te manipuleren, te transformeren en te koppelen aan externe kennisbanken zoals bijvoorbeeld Wikidata. [Nog 4 plaatsen]

Nuttig? Meld je daar dan voor aan.
En kijk anders bij de vier workshops waarvoor nog meer dan vier plaatsen vrij zijn.
Dat zijn de workshops van Ewoud Sanders, van Jeroen Bosman & Bianca Kramer, van Alexander Pleijter (de middagsessie) en van Annique Mossou (de ochtendsessie).
 
aanmelden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.