Nog plaats bij workshops

Bij een aantal workshops is nog genoeg plaats voor nieuwe aanmeldingen.

boyd2Bijvoorbeeld voor de workshop van Boyd Hendriks. Hij gaat het er met de deelnemers over hebben hoe je kennisportals inzet. Niet voor je eigen medewerkers, maar ten behoeve van de klantenkring van een organisatie. Door eigen medewerkers moet dat kennisportal dan natuurlijk wel beheerd en goed toegankelijk gemaakt worden.

Decade of DiscoveryOf de film “The Decade of Discovery”. Een echte documentaire die verhaalt hoe het Amerikaanse overheidsgeheugen door pressie van allerlei kanten beter toegankelijk is geworden. Met na het bekijken van de film een discussie over de Nederlandse situatie onder leiding van Geert-Jan van Bussel. [Zie ook deze blogpost]

Joyce van AaltenEn dan ook de workshop van Joyce van Aalten. Dit keer niet over de ontsluitingsmogelijkheden binnen Sharepoint (dus geen Duplo ….), maar wat er komt kijken bij de keuze van een zoeksysteem voor het vindbaar maken van de interne informatie binnen een organisatie – onder het motto “meten is weten”.[Zie ook deze blogpost over het bonnetje van Teeven]

Andy BlackEn verder uiteraard de workshop van Andy Black. Over wat voor belangrijke gegevens je allemaal uit sociale media kunt halen. En vooral natuurlijk wat je moet weten om goed naar al die soorten gegevens te kunnen zoeken. Op dat terrein heeft Andy zijn sporen ruimschoots verdiend. Hij deed opdrachten en werkte voor een indrukwekkende lijst van Engelse en internationale organisaties. [Zie ook deze blogpost]

En dan natuurlijk ook nog die vijf andere interessante workshops die op dit moment al bijna vol zitten.

 • Marina Noordegraaf en Bianca Kramer over datavisualisatie.
 • Peter Burger over Factchecken
 • Arno Reuser over het samenstellen van de optimale werkbank voor online onderzoek.
 • Wouter Gerritsma over Altmetrics.
 • Ran Hock over mogelijkheden van attendering en monitoring. [Maar deze zit eigenlijk al echt vol]

  .

 • Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  Connecting to %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.