De mailtjes van Hillary

decade-of-discovery

“De mailtjes van Hillary”: onder die titel stond afgelopen voorjaar een column in IP, die vooral over de documentaire “The Decade of Discovery” ging. Die film was toen net naar Nederland gehaald voor een besloten vertoning in Tuschinsky. Nu kan een beperkt aantal bezoekers van de VOGIN-IP-lezing hem komen bekijken, als onderdeel van een van de workshops.
De film gaat er vooral over hoe in de Verenigde Staten in het afgelopen decennium de vindbaarheid van overheidsinformatie is verbeterd. En dat niet eens zo zeer door betere technische mogelijkheden van zoeksystemen, maar vooral door (afgedwongen) acceptatie van die technieken en door verdere regelgeving daaromheen. Na het bekijken van de film zal Geert-Jan van Bussel – gespecialiseerd in digitale archivering en compliance, en tevens columnist bij IP – met de aanwezigen bespreken wat we er voor de Nederlandse situatie van kunnen leren.
Hieronder is Eric’s column nog eens afgedrukt, voor wie hem destijds gemist had of voor wie hem nog een keer wil doorlezen om een nog beter gefundeerd besluit te kunnen nemen zich voor deze workshop aan te melden.

mailtjes_hillary
 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.