Factchecking bij #voginip

Dit filmpje met interviews en uitspraken rond het thema factchecking en fake-nieuws (4:36 minuten met o.a. Christiaan Triebert en Alexander Pleijter) werd opgenomen tijdens de VOGIN-IP-lezing 2018. Het geeft nog altijd een goede impressie van de zaken waarmee zowel Alexander als Christiaan zich ook nu nog bezig houden. Bovendien geven zij beiden komend jaar ook weer acte de présence op de VOGIN-IP-lezing. Christiaan verzorgt een keynote, nu met voorbeelden uit de praktijk bij zijn huidige werkgever, de New York Times (zie bijv. deze video en deze web-publicatie). Alexander verzorgt, vanwege eerder succes, opnieuw een workshop “Zo word je factchecker”.

PS: … en wie wil terugzien hoe bij Bellingcat nieuws en feiten ontdekt worden, moet nog maar eens de VPRO documentaire “Bellingcat – Truth in a post-truth world” terugkijken, die vorige week in New York een Emmy Award won. In die film zie je Christiaan ook een aantal keren langskomen.

PS2: Er zijn trouwens nog meer filmpjes van #voginip-2018, die first-time-visitors alvast een goede indruk geven hoe het eraan toe pleegt te gaan bij de VOGIN-IP-lezing.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.