Emmy en Christiaan

Dat de vorig jaar door VPRO uitgezonden documentaire over Bellingcat begin deze week in New York een Emmy Award ontving is intussen wel bekend. Dat net op dat moment Christiaan Triebert ook in Nederland was, was natuurlijk gelukkig toeval en voor Mathijs van Nieuwkerk een uitgelezen kans hem weer naar DWDD te halen.

Klik op image om video te starten

Klik op het image om DWDD-video fragment van gesprek met Christiaan te starten

Misschien ook wel jammer dat we nu gisteren al op TV gehoord en gezien hebben wat Christiaan ons 19 maart in zijn keynote bij #voginip gaat vertellen? Nee natuurlijk niet. Juist een prachtige promotie en stimulans om dan nog eens direct uit Christiaan’s mond, veel uitgebreider en live te kunnen horen hoe dit soort informatieanalyses in hun werk gaan, ook voor andere en op dat moment actuele gebeurtenissen. Want de bewijsvoering dat Syrische ziekenhuizen eerder dit jaar door systematische Russische bombardementen getroffen waren, was weer een fantastisch voorbeeld van het slim analyseren en combineren van gegevensbronnen. En dit keer dan niet door Bellingcat, maar door het New York Times Visual Investigation Team waar Christiaan tegenwoordig deel van uitmaakt.

nyt
Het verhaal over hun onderzoek kwam niet alleen in de gedrukte en web-versie van de New York Times terecht, maar ze hebben daar ook een video van gemaakt die je hieronder kunt bekijken.

En om de belangstelling nog meer te prikkelen, volgt hieronder ook een reeks tweets die Christiaan hier half november aan gewijd had.
Nog meer stimulans om Christiaan 19 maart niet te willen missen, zou je toch niet nodig moeten hebben.

One thought on “Emmy en Christiaan

  1. Pingback: Pulitzer-prijs voor Christiaan’s New York Times team | vogin-ip-lezing

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.