VOGIN-IP-lezing 2020

Zoeken & vinden in 2020

Het kan niet uitblijven: ook in 2020 organiseren VOGIN en vakblad IP gezamenlijk weer de VOGIN-IP lezingendag. Die achtste VOGIN-IP-lezing wordt gehouden op donderdag 19 maart


De formule van deze dag is misschien niet meer heel verrassend: een intensieve dag vol lezingen en workshops rond het ruime thema “zoeken en vinden van informatie”. Maar met de invulling komen elk jaar wel weer verrassende aspecten en invalshoeken aan de orde. Daarmee is #voginip uitgegroeid tot het toonaangevende evenement voor iedereen die dagelijks professioneel met informatie bezig is. Het helpt je greep te houden op de nieuwste trends en ontwikkelingen in het informatievak en het biedt de mogelijkheid om daarover met vakgenoten en specialisten te discussiëren.

Het evenement is gericht op informatieprofessionals en bibliothecarissen uit alle soorten organisaties. De nadruk op nieuwe ontwikkelingen betekent beslist niet dat het zich vooral op techneuten richt, maar techniek wordt zeker niet uit de weg gegaan.

Het evenement wordt ook dit keer weer in de OBA gehouden. Als je nog even wilt kijken hoe het er in voorgaande jaren toeging, dan kun je onze filmclips uit 2018 nog eens bekijken of de foto’s die dit jaar in maart zijn gemaakt. En natuurlijk zijn de presentaties van voorgaande jaren ook nog op deze site terug te vinden.

Er wordt nu hard aan het programma gewerkt. Een voorlopig programma-schema is er al. En de eerste keynote-spreker is bekend. Dat is Christiaan Triebert, die al eerder bij ons acte de présence gegeven heeft. Toen deed hij spannend onderzoek voor Bellingcat. Intussen is hij datajournalist bij de New York Times.
Voor een tiental workshops zijn ook al toezeggingen.
Verder nieuws over het programma, sprekers en workshops komt op deze site. Ook vind je hier regelmatig blogposts met achtergrondinformatie rondhet thema van de dag. Houd deze site met weblog dus goed in de gaten.
Volg daarnaast @VoginAcademie op Twitter om op de hoogte te blijven, of kijk op onze Facebook-pagina.
Onze hashtag is #voginip

Dit jaar zijn er ook weer vroege-vogel-tarieven. Kijk daarvoor op ons tarievenoverzicht.

Zien we je donderdag 19 maart 2020 in de OBA? Vast wel!