VOGIN-IP-lezing 2020

Zoeken & vinden in 2020

In verband met de crisis rond het Coronavirus is de VOGIN-IP-lezing afgelast.
Gezien de verdere ontwikkelingen is besloten om op een later tijdstip ook niet alsnog een fysieke bijeenkomst met (een deel van) het beoogde programma te houden. Wel zijn en worden op basis van het oorspronkelijke programma diverse online activiteiten georganiseerd. Kijk in de online programma’s wat daarvan al terug te kijken is en wat de komende tijd nog te gebeuren staat.
Hieronder volgt de oude tekst van onze oorspronkellijke aankondiging.

Het kan niet uitblijven: ook in 2020 organiseren VOGIN en vakblad IP gezamenlijk weer de VOGIN-IP lezingendag. Die achtste VOGIN-IP-lezing wordt gehouden op donderdag 19 maart


De formule van deze dag is misschien niet meer heel verrassend: een intensieve dag vol lezingen en workshops rond het ruime thema “zoeken en vinden van informatie”. Maar met de invulling komen elk jaar wel weer verrassende aspecten en invalshoeken aan de orde. Daarmee is #voginip uitgegroeid tot het toonaangevende evenement voor iedereen die dagelijks professioneel met informatie bezig is. Het helpt je greep te houden op de nieuwste trends en ontwikkelingen in het informatievak en het biedt de mogelijkheid om daarover met vakgenoten en specialisten te discussiëren.

Het evenement is gericht op informatieprofessionals en bibliothecarissen uit alle soorten organisaties. De nadruk op nieuwe ontwikkelingen betekent beslist niet dat het zich vooral op techneuten richt, maar techniek wordt zeker niet uit de weg gegaan.

Het evenement wordt ook dit keer weer in de OBA gehouden. Als je nog even wilt kijken hoe het er in voorgaande jaren toeging, dan kun je onze filmclips uit 2018 nog eens bekijken of de foto’s die bij de editie van 2019 zijn gemaakt. En natuurlijk zijn de presentaties van voorgaande jaren ook nog op deze site terug te vinden.

Het programma is er al en alle sprekers zijn bekend.
De eerste keynote-spreker is Christiaan Triebert, die al eerder bij ons acte de présence gegeven heeft. Toen deed hij spannend onderzoek voor Bellingcat. Intussen is hij datajournalist bij de New York Times.
De andere keynote spreker is Dawn Anderson. Zij is een veelgevraagd SEO-specialist die de link weet te leggen tussen SEO en moderne information retrieval-technieken, en daarmee dus ook tussen SEO en het vakgebied van de informatieprofessional.
Daarnaast zijn er twee lezingensessies waarin zes andere sprekers zullen optreden en is, parallel daaraan, een tiental workshops geprogrammeerd.
Op deze site vind je regelmatig blogposts met achtergrondinformatie rond het thema van de dag. Houd deze site met weblog dus goed in de gaten.
Volg daarnaast @VoginAcademie op Twitter om op de hoogte te blijven, of kijk op onze Facebook-pagina.
Onze hashtag is #voginip

Dit jaar zijn er ook weer vroege-vogel-tarieven. Kijk daarvoor op ons tarievenoverzicht.

Zien we je donderdag 19 maart 2020 in de OBA? Vast wel!