16 maart


Afgelopen donderdag waren bijna 250 vakgenoten aanwezig bij een – in onze ogen succesvolle – 11de editie van de VOGIN-IP-lezing. Daarmee waren we weer vrijwel terug op de pre-corona aantallen van vroeger. Zoals je hierboven kunt zien, was de zaal vlak voor de plenaire opening dan ook al aardig vol gelopen.

Als organisatoren waren we zelf weer aangenaam verrast door de kwaliteit van veel lezingen. Maar over de kwaliteit van het gebodene – zowel lezingen als workshops – mogen we natuurlijk pas objectief iets zeggen als voldoende deelnemers ons evaluatieformulier hebben ingevuld. Afgaand op de reacties van bezoekers die we donderdag in de wandelgangen spraken, mogen we nu toch al voorzichtig de gemeen­plaats uitspreken dat “de thuisblijvers echt wat gemist hebben”. Het organiserend en uitvoerend team op de foto hieronder, ziet er aan het eind van de dag dan ook tevreden uit.

De enige echte tegenvaller was dat onze intussen vaste factchecking workshopdocent Alexander Pleijter woensdag plotseling ziek geworden was. Op deze wel heel korte termijn hadden gezamenlijke pogingen om nog een invaller voor deze volgeboekte workshop te vinden helaas geen succes meer. We hebben de bijna 40 gedupeerde deelnemers vervolgens wel zo goed mogelijk bij andere programmaonderdelen ondergebracht. Niettemin onze (en Alexander’s) excuses voor deze tegenvaller.

De presentaties van de sprekers staan intussen al op deze website. Ook hebben we de donderdag verstuurde tweets al verzameld. Vooral twee van onze buitenlandse sprekers – Elisabeth Bik en Katariina Kari – zijn daar heel actief in geweest. Een overzicht van wat we allemaal al hebben met betrekking tot 16 maart en van wat er nog komt, verzamelen we op een terugblikpagina. Daar staan nu ook al een paar van Twitter geplukte foto’s. Maar het wachten is natuurlijk op de officiële congresfoto’s die we zo spoedig mogelijk proberen te publiceren.
[Note: de foto’s zijn intussen 28-03-2023 gepubliceerd]
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.