1 september j.l. bij Buitenhof; maart 2020 bij VOGIN-IP


Het verheugt ons bijzonder al een eerste spreker voor de VOGIN-IP-lezing te kunnen aankondigen. Christiaan Triebert is een oude bekende. Het is al weer even geleden dat hij ons in een lezing en het jaar daarop in een workshop wegwijs heeft gemaakt in de analysetechnieken die hij voor Bellingcat toepaste om uit open bronnen allerlei gegevens af te leiden en die tot betekenisvolle informatie te combineren. Maar intussen is hij al weer enige tijd werkzaam bij de New York Times, waar hij deel uitmaakt van het visual investigation team. Hij kan ons nu dus vanuit een heel andere omgeving bijpraten over de rol van data uit hetzelfde soort open bronnen als Bellingcat gebruikt, bij de nieuwsgaring van dit mondiaal toonaangevende mediabedrijf. Daarbij zal ook aan de orde komen hoe ze die gegevens verwerken en de resultaten presenteren.
Wij blijken trouwens niet de enigen die hier graag over willen horen, want zondag 1 september j.l. was hij ook al te gast in het programma Buitenhof om hierover te vertellen. [HIER] kun je die hele uitzending nog terugkijken. Een kort fragment eruit zit in de tweet hieronder.

Het was niet toevallig dat Christiaan in Nederland was, want de volgende dag, bij de opening van het academisch jaar, mocht hij in Groningen als alumnus van het jaar de verzamelde hoogleraren en andere belangstellenden toespreken. Alle reden dus om in maart bij de VOGIN-IP-lezing Christiaan live te komen beluisteren.

One thought on “1 september j.l. bij Buitenhof; maart 2020 bij VOGIN-IP

  1. Pingback: Datum geprikt | vogin-ip-lezing

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.