Wie was Ângelo Maria Longa?


Vorige week meldde @EvoMRI (D@niel Mietchen) op Twitter dat Wikidata intussen 7 miljard tripels bevatte en dat dezelfde dag ook het 61 miljoenste item geregistreerd was.

Dat was een mooie update op onze eerdere blogpost over het 60 miljoenste item. Deze 61 miljoenste betrof geen ingewikkeld ATP-geassocieerd proteïne, maar de “male Brazilian entrepreneur and gambler” Ângelo Maria Longa die in 1986 was overleden.
Voor wie meer wil weten over de inhoud van deze ook voor informatiespecialisten steeds belangrijker wordende gegevensbron, met gemiddeld ruim honderd gegevens per item (die 7 miljard tripels), moet 21 maart zeker naar de workshop van Maarten Dammers komen. Die gaat het niet alleen over Wikidata hebben, maar besteedt dan ook aandacht aan de SPARQL querytaal waarmee Wikidata (en andere linked data triple stores) doorzocht kunnen worden. En hij heeft dan zeker wat zinniger voorbeelden dan die welke in de tweet hierboven vermeld staat. Maar die query werkt overigens wel als je hem aanklikt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.