Prijzen voor onze workshopdocenten

Recent is een tweetal van onze workshopdocenten bekroond met een leuke prijs.


Op het congres van EAHIL (European Association for Health Information and Libraries) afgelopen juli, kreeg Guus van den Brekel een award voor al het werk dat hij door de jaren heen voor en met EAHIL had gedaan. ‘Het is een soort lifetime achievement’ aldus Guus op de IP-site.
Tijdens de laatste VOGIN-IP-lezing verzorgde Guus een druk bezochte workshop “Hoe kom ik nu aan de full-text”. Voor de mensen die er toen niet bij konden zijn, zal hij in maart een reprise en update van zijn workshop verzorgen.

Een meer recente bekroning was voor Peter Burger, die in 2016 zowel een lezing als een workshop heeft verzorgd over factchecking en nepnieuws (hoewel die laatste benaming toen waarschijnlijk nog net niet bestond). Peter heeft 3 november op het Skepsiscongres 2018 de Piramidependelprijs gekregen.


Dat was voor zijn gehele oeuvre, maar in het bijzonder voor het werk aan Nieuwscheckers dat hij samen met Alexander Pleijter doet. Illustere voorgangers van Peter waren Arjen Lubach, die de prijs in 2016 uitgereikt kreeg, en eerder al Midas Dekkers en Wim T. Schippers.
Van het duo Peter Burger – Alexander Pleijter, zal één van beide op de komende VOGIN-IP-lezing ook weer een workshop over factchecking verzorgen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.