Eliot Higgins in het nieuws

Onze keynote Eliot Higgins is ineens volop in het nieuws in Nederland.


Zowel NRC als Volkskrant hadden interviews met hem naar aanleiding van de plannen van Bellingcat om een vast kantoor in Nederland te vestigen. Dat is vooral ter ondersteuning van het Internationaal Strafhof in Scheveningen. Maar dat kantoor vormt dan ook meteen een uitvalsbasis om hier nog wat makkelijker cursussen te kunnen geven, waarin ze de deelnemers wegwijs maken in hun methoden om gegevens uit tientallen soorten open bronnen, van sociale media tot Google Maps, slim te combineren.

Opmerkelijk is wel dat de Nederlandse kranten Bellingcat consequent een Brits collectief noemen, terwijl het overduidelijk internationaal is, met – naast de inderdaad Britse oprichter – ook al heel lang Nederlandse deelnemers, zoals de in VOGIN-IP-kringen welbekende Christiaan Triebert en Henk van Ess.

Al die publiciteit rond Bellingcat vormt wellicht nog een extra reden om 21 maart zelf naar Eliot Higgins te komen luisteren. Door je nu al voor de VOGIN-IP-lezing aan te melden, ben je in elk geval zeker van een plaats.

2 thoughts on “Eliot Higgins in het nieuws

  1. Pingback: VOGIN IP Lezing: early bird korting! - Vogin

  2. Pingback: De VOGIN-IP-lezing: van vermaak met data science tot verborgen schatten langs de digitale snelweg - Vogin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.