Wat u ervan vond

Na afloop van de VOGIN-IP-lezing benaderen we elk jaar de deelnemers om te horen wat ze van het evenement vonden. Soms vraag je je wel eens af of zo’n evaluatie nog wel zinvol is. Als je hieronder de resultaten van een paar vragen uit de laatste paar jaar met elkaar vergelijkt, heb je het gevoel dat we de antwoorden langzamerhand wel ongeveer zelf kunnen invullen.

2018 2019 2021 2022
De organisatie van de dag was
De prijs/kwaliteit verhouding was

Mogelijkheid tot professionele en sociale contacten was

Keuze voor te volgen workshops was

Toch levert het voor ons wel degelijk zinvolle inzichten op. Alleen zitten die meer in de antwoorden die de deelnemers er nog bijschrijven. Maar die zijn niet eenvoudig in te passen in dit soort lekker overzichtelijke grafiekjes voor op de website.
Een andere nuttige terugkoppeling vormen de beoordelingen van de sprekers en de workshops. Daar kunnen we in deze blogpost nog wel iets mee. Zo hebben we de vorig jaar al gepubliceerde vergelijking van de “rapportcijfers” van de afgelopen jaren kunnen aanvullen met de cijfers van dit jaar.

Dat stemt redelijk tevreden:
– De keynotes waren gemiddeld iets beter beoordeeld dan vorig jaar – 7,8 vs 7,55;
– Het gemiddelde cijfer voor de overige sprekers was exact gelijk gebleven;
– Maar de best beoordeelde spreker (Brecht Castel) had de hoogste beoordeling ooit;
– De workshops waren gemiddeld een fractie minder beoordeeld dan vorig jaar (maar dat jaar was dan ook een absolute topper);
– En de hoogst beoordeelde workshop was hoger beoordeeld dan enig eerder jaar, terwijl ook de slechtst beoordeelde nog altijd een hoger cijfer kreeg dan de slechtste van eerdere jaren.
Overigens is bij de workshops wel een voorbehoud op zijn plaats. Gezien de veelal kleine aantallen respondenten zeggen de resultaten voor de afzonderlijke workshops niet zo heel veel.

Om een indruk te geven van de spreiding van gegeven beoordelingen, als voorbeeld tot slot nog plaatjes van de totale scores voor de twee hoogst gewaardeerde sprekers, Brecht Castel uit het ochtendprogramma en Cynthia Liem uit het middagprogramma.


PS:
In onderstaande tweet ook nog een commentaar van Brecht Castel zelf op zijn eigen performance 😉 :

One thought on “Wat u ervan vond

  1. Pingback: Nieuwe datum? | vogin-ip-lezing

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.