VOGIN-IP-lezing 2017

Zoeken & vinden 2017

Op donderdag 9 maart organiseren VOGIN en vakblad IP – intussen al weer voor de vijfde keer – gezamenlijk een VOGIN-IP-lezing. Dat is een dag vol met lezingen en workshops rond het thema “zoeken en vinden van informatie”. Voor iedereen die zich met informatie bezighoudt, is dit het vaste evenement geworden om greep te houden op de nieuwste trends en ontwikkelingen en om met vakgenoten te discussiëren over de voortdurende vernieuwingen rond dit thema. Net als beide voorgaande jaren, vindt de dag weer plaats in het prachtige gebouw van de OBA – de Openbare Bibliotheek Amsterdam.
obaDe dag begint en eindigt met plenaire keynotes. ‘s Ochtends opent Herbert van de Sompel – al bijna 20 jaar bedenker van de belangrijkste innovaties op ons vakgebied. ‘s Middags wordt het programma afgesloten door Henk van Ess – op veler verzoek na vier jaar weer bij ons terug – met een live onderzoek naar gegevens over de meest gezocht jihadist van de wereld.

Daartussen kunnen deelnemers zowel voor als na de lunch kiezen uit het bijwonen van een track met drie lezingen, of het volgen van een workshop. Het meedoen met twee workshops – voor en na de lunch – behoort daarbij ook tot de mogelijkheden.

Die verdere lezingen worden verzorgd door onder meer: Prof. Jan Scholtes (Zylab), Karen Blakeman (RBA), Christiaan Triebert (Bellingcat collectief), Srijan Kumar (Univ. Maryland), met onderwerpen als AI, deep learning, detection of hoaxes, business information, enterprise search, video search en citizen research (met excuses voor al dat Engels). Voor meer details, zie het overzicht van alle lezingen.

Er is keuze uit workshops door onder andere: Prof. Frank Huysmans, Agnes Molnar, Arno Reuser, Joyce van Aalten, Henk van Ess en Bianca Kramer, waarbij ook nog onderwerpen als systematische zoektechniek, semantisch zoeken, altmetrics, vloggen, het diepe web en informatiepolitiek aan de orde komen. Raadpleeg het volledige overzicht voor details over alle workshops.

obaUiteraard is er ook een overzicht van het hele programma en kunt u zich online inschrijven, met keuze welke workshops en/of lezingentracks u wilt volgen.
Op onze weblog verschijnen regelmatig extra nieuwtjes en achtergrondinformatie. Volg ons dus, door rechtsonder op de “volg”-button te klikken

Volg verder @VoginAcademie op Twitter om op de hoogte te blijven, of kijk op onze Facebook-pagina.
Onze hashtag is #voginip

oba-groot