VOGIN-IP in tijden van corona


Als organiserend comité van de afgelaste VOGIN-IP-lezing hopen we dat het jullie goed gaat in deze bizarre tijden. Intussen werken we aan plannen om nog iets te doen met de lezingen en workshops die voor 19 maart gepland stonden. Dat heeft geresulteerd in onderstaande ideeën:

Beperkt programma in het najaar
Omdat het vrijwel uitgesloten is dat we op korte termijn al weer een complete fysieke bijeenkomst kunnen organiseren, hebben we gekeken naar een alternatief. Bij de OBA hebben we voorlopig twee mogelijke data gereserveerd, namelijk 14 of 15 oktober. Zo’n bijeenkomst zal dan beperkt blijven tot alleen een middagprogramma. Maar omdat dit nog ver weg is en het zelfs onzeker is of tegen die tijd wel al weer een bijeenkomst mogelijk zal zijn, hebben we ook naar online mogelijkheden gekeken.

Online programmering
Of plannen voor online alternatieven realiseerbaar zijn, hangt af van twee partijen. Van potentiële deelnemers, of die geïnteresseerd zijn in het van huis uit volgen van lezingen of workshops in enigerlei vorm. En van sprekers en workshopdocenten, of een aantal van hen in de gelegenheid is via teleconferencing een bijdrage te verzorgen. Dit is wat ons op dit moment voor ogen staat:

  • We denken niet aan een programma op één bepaalde dag, maar aan losse onderdelen die op verschillende dagen en tijdstippen worden aangeboden, afhankelijk van de beschikbaarheid van sprekers/docenten.
  • Dat betreft dan interactieve sessies waarin deelnemers ook vragen kunnen stellen aan sprekers en waarin een docent ook terugkoppeling kan geven over verstrekte opdrachten.
  • Tevens willen we tevoren opgenomen presentaties beschikbaar stellen , die belangstellenden kunnen bekijken op een moment dat hen uitkomt.
  • De interactieve sessies zullen worden opgenomen en achteraf ook op die manier worden aangeboden.
  • We vragen sprekers ook of ze wellicht een podcast, een Whitepaper of een lijstje tips voor andere te bekijken lezingen of colleges kunnen aanleveren.
  • De interactieve sessies kunnen zowel voor de zomer als in het najaar plaats vinden. Die voor de zomer zullen inhoudelijk voortkomen uit het afgelaste programma; die in het najaar kunnen tevens dienen als promotie voor het in 2021 te organiseren congres.

Afgelopen dagen hebben geregistreerde deelnemers, sprekers en workshopdocenten hierover mailtjes met vragen ontvangen. Het hangt af van hun reacties wat er precies verder gaat gebeuren. Stay connected.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.