VOGIN veertig jaar

Oprichting VOGIN

Gisteren, 28 oktober was het precies 40 jaar geleden dat VOGIN werd opgericht. Toen nog de “Vereniging van Online Gebruikers in Nederland”. Een beroepsvereniging die het gebruik van de net opkomende online informatiesystemen propageerde, ondersteunde en professionaliseerde. Toen ging het bij VOGIN dus al om “zoeken en vinden”. Nu is VOGIN een stichting die 40 jaar later nog altijd cursussen organiseert om mensen beter te leren zoeken en vinden, hoeveel makkelijker dat zoeken ook geworden moge zijn en hoe alomtegenwoordig online informatie nu ook is. VOGIN is dan ook medeinitiatiefnemer en medeorganisator van de VOGIN-IP-lezing, want ook daarin staan “zoeken en vinden” centraal.
We feliciteren VOGIN (en dus eigenlijk ook onszelf) van harte met deze mijlpaal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.