VOGIN-IP online programma najaar

Door de coronacrisis hadden de live geplande lezingen en workshops uit het oorspronkelijke programma van de VOGIN-IP-lezing geen doorgang kunnen vinden. Als vervanging wordt een (beperkt) online programma beschikbaar gesteld.
Het programma voor dit najaar, waaraan nog gewerkt wordt, vind je hieronder.
Voor deelname aan deze activiteiten worden geen kosten in rekening gebracht.
Aanmelden voor workshops verplicht wel tot deelname.
Van het programma dat voor de zomer is afgewerkt, zijn videoregistraties en achtergrondmateriaal bij de lezingen en workshops beschikbaar.


Online workshop   “De strijd om de lijsttrekkers in aanloop naar de verkiezingen van 2021 – De waarde van onderzoek bij het nieuws doorzoeken, analyseren en presenteren”   door Marlies Segers
[in samenwerking met LexisNexis]

aanmelden workshop Marlies SegersDinsdag 22 september 2020, 14:00-15:30 uur.
Wie zich aanmeldt, ontvangt via LexisNexis de gegevens voor online deelname. Maximaal 25 deelnemers.
Bij overtekening kan een tweede datum vastgesteld worden.

In 2021 zijn er weer verkiezingen en in de media verschijnen nu al diverse uitingen hierover. Als onderdeel van het online workshop programma van VOGIN-IP kijkt Marlies Segers, Customer success manager bij LexisNexis, naar die verschillende nieuwsbronnen. Wat zeggen deze over de aankomende verkiezingen en wat kun je hieruit opmaken? Aan wie besteden de kranten de meeste aandacht? Hebben de peilingen ook invloed op de hoeveelheid artikelen over die politieke partij? En in hoeverre beïnvloedt de actualiteit wie er lijsttrekker wordt?
Met behulp van een (tijdelijk) persoonlijk account logt u in op de database van LexisNexis waar u samen met Marlies stapsgewijs de juiste zoekvragen opbouwt en met de resultaten probeert om het nieuws te analyseren. De workshop is bedoeld om daadwerkelijk aan de slag te gaan en meer inzage te krijgen in het voorbereiden en analyseren van grote hoeveelheden data.


 

Verder nog:


Er is ook nog een regelmatig aangevuld overzicht van online initiatieven van andere organisaties, die we op Twitter tegenkomen en die qua thema nauw aansluiten bij het profiel van de VOGIN-IP-lezing.