VOGIN-IP-lezing

De “VOGIN-IP-lezing” is een één-daags congres rond het brede thema van het zoeken, vinden en vindbaar maken van allerlei soorten informatie. Sinds 2013 wordt het jaarlijks gehouden. Het congres bestaat uit een aantal lezingen waaronder één of twee keynotes, en – deels parallel daaraan – een aantal workshops waaruit deelnemers een keuze kunnen maken. In de loop der jaren is dit een toonaangevend evenement geworden voor bibliothecarissen en informatiespecialisten en voor iedereen die zich verder nog professioneel met informatievoorziening en informatiebeheer bezig houdt.

Zoeken & vinden in 2021

In verband met de crisis rond het Coronavirus was de VOGIN-IP-lezing 2020 afgelast. Om een alternatief te bieden aan degenen die zich al op dit evenement verheugd hadden en zich vaak al vroegtijdig hadden aangemeld, is later in voor- en najaar 2020 een aantal lezingen en workshops online georganiseerd. Gegevens daarover zijn in het menu onder “Archief” te vinden. Daarbij ook videoregistraties van de online gegeven lezingen, waaronder die van de keynote van Christiaan Triebert. Verder nog enkele presentaties die bij de online gegeven lezingen en workshops zijn gebruikt.

Omdat bij het begin van 2021 nog grote onzekerheid bestond over de vraag wanneer wel weer fysieke bijeenkomsten georganiseerd zouden kunnen worden, is in elk geval besloten de gebruikelijke datum in het voorjaar over te slaan en ons dit keer op najaar 2021 te richten. Aan een programma voor VOGIN-IP-2021 wordt intussen wel al gewerkt. Voorlopig zijn bij de OBA opties voor twee mogelijke data vastgelegd: donderdag 30 september en donderdag 21 oktober. Noteer die voorlopig dus vast in je agenda. Zodra meer bekend is, zowel over de uiteindelijke datum, als over het programma, zullen we dat op deze site melden.