VOGIN-IP-lezing

De “VOGIN-IP-lezing” is een één-daags congres rond het brede thema van het zoeken, het vinden en het vindbaar maken van allerlei soorten informatie. Sinds 2013 wordt het jaarlijks gehouden. Het congres bestaat uit een aantal lezingen waaronder één of twee keynotes, en – deels parallel daaraan – een aantal workshops waaruit deelnemers een keuze kunnen maken. In de loop der jaren is dit een toonaangevend evenement geworden voor bibliothecarissen en informatiespecialisten en voor iedereen die zich verder nog professioneel met informatievoorziening en informatiebeheer bezig houdt.


In verband met de crisis rond het coronavirus was de VOGIN-IP-lezing in 2020 afgelast. Om een alternatief te bieden aan degenen die zich al op dit evenement verheugd hadden en zich vaak al vroegtijdig hadden aangemeld, is later dat jaar een aantal lezingen en workshops online georganiseerd. In 2021 hebben we uiteindelijk wel weer een live congres kunnenorganiseren, maar in verband met corona-beperkingen pas in het najaar in plaats van de gebruikelijke periode in maart.
Door dat late tijdstip was het niet mogelijk in 2022 meteen al weer in maart het volgende congres te houden. De nieuwe datum is 11 mei geworden, met het vooruitzicht in 2023 wel weer naar maart terug te gaan.
Gegevens over de voorgaande congressen, inclusief de presentaties die bij de lezingen en workshops zijn gebruikt, zijn in het menu onder “Archief” te vinden. Van de laatste twee jaar vind je daar ook videoregistraties (2020, 2021) van de lezingen.

Aan het programma voor 11 mei wordt intussen hard gewerkt. Zodra meer bekend is over de lezingen en over de workshops, zal nadere informatie daarover op deze website te vinden zijn. Gegevens over aanmelding zullen naar vewachting vanaf ca. half februari gepubliceerd worden.