VOGIN-IP-lezing

De “VOGIN-IP-lezing” is een één-daags congres rond het brede thema van het zoeken, het vinden en het vindbaar maken van allerlei soorten informatie. Sinds 2013 wordt het jaarlijks gehouden. Het congres bestaat uit een aantal lezingen waaronder één of twee keynotes, en – deels parallel daaraan – een aantal workshops waaruit deelnemers een keuze kunnen maken. In de loop der jaren is de VOGIN-IP-lezing uitgegroeid tot een toonaangevend evenement voor iedereen die zich professioneel met informatievoorziening en informatiebeheer bezig houdt en met name voor informatiespecialisten en bibliothecarissen.


In verband met de crisis rond het coronavirus was de VOGIN-IP-lezing in 2020 afgelast. Om een alternatief te bieden aan degenen die zich al op dit evenement verheugd hadden en zich vaak al vroegtijdig hadden aangemeld, is later dat jaar een aantal lezingen en workshops online georganiseerd. In 2021 konden we uiteindelijk wel weer een live congres organiseren, maar in verband met corona-beperkingen pas in het najaar, in plaats van de gebruikelijke periode in maart.
Door dat late tijdstip was het niet mogelijk in 2022 het volgende congres meteen al weer in maart te houden. Dat is toen mei geworden, maar in 2023 gaan we wel weer terug naar die gebruikelijke periode: het wordt donderdag 16 maart.
Gegevens over de voorgaande congressen, inclusief de presentaties die bij de lezingen en workshops zijn gebruikt, zijn in het menu onder “Archief” te vinden. Van 2020 en 2021 vind je daar ook videoregistraties van de lezingen.
In 2022 hebben we in vier blogposts een terugblik gegeven op de eerste negen edities van de VOGIN-IP-lezing. Die terugblikken hebben we [HIER] verzameld, om de historie van ons evenement nog eens makkelijk te kunnen teruglezen.

Het nieuwe programma is intussen al weer geruime tijd klaar. De inschrijvingen voor lezingen en workshops zijn succesvol verlopen en we kijken uit naar een interessante en gezellige dag op 16 maart.